Davalı kimdir

Davalı kısaca, kendisi hakkında dava açılan yani aleyhine dava açılan kişidir. Davacı da olduğu gibi davalı da gerçek kişi veya tüzel kişi olabilir. 
Davalının gerçek kişi olması halinde dava dilekçesine, davalının adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve ikamet adresi açık bir şekilde yazılmalıdır. Aleyhine dava açılan kişinin de hukuki ve fiili ehliyetinin bulunması gerekmektedir. Eğer davalı kişinin hukuki ehliyeti yok ise, onun adına davayı vasisi, kanuni temsilcisi ya da kayyımı yürütür. Küçüklerin haklarını velileri koruduğu için küçüğe karşı açılacak davalar küçüğe velayeten küçükle birlikte velisi aleyhine açılır. Dava sırasında küçüğün reşit hale gelmesi durumunda artık davayı kendisi yürütür. Ölü kişi aleyhine dava açılamaz.
Eğer davalı tüzel kişi ise, dava dilekçesine tüzel kişinin unvanı, açık adresi ve vergi numarası  ve tüzel kişinin yetkili organ ve temsilcilerinin adlarının açık bir şekilde yazılmalıdır. Yine tüzel kişinin kanuni temsilcisi var ise onlarında ad, soyad ve adreslerinin açık bir şekilde yazılması gereklidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.