Yetki İtirazının Reddine Dair Kararın Tebliği zorunludur


Yerleşik Yargıtay kararları gereğince, mahkemece verilecek yetki itirazının reddine ilişkin kararın tefhimi ya da tebliği zorunludur.

Yetki itirazı kesin yetkinin söz konusu olmadığı hallerde ilk itiraz olarak ileri sürülmelidir. Davalı cevap süresi içinde yetki itirazında bulunup davanın esasıyla ilgili savunma yapmamışsa mahkeme yetki itirazını öncelikle inceler ve karara bağlar

Yargıtay da vermiş olduğu kararlarında ""Dosyanın incelenmesinde, davalı vekilinin süresinde yetki itirazında bulunduğu ve mahkemece de 6.5.1996 tarihli ara kararı ile yetki itirazının reddine karar verilmekle beraber bu kararın davalıya tebliğ edilmediği dosya kapsamından anlaşılmaktadır. Oysa yetki itirazının reddi halinde duruşmaya gelmeyen davalıya red kararının tebliği ile taraf teşkili yapıldıktan sonra davaya devam olunması gerekmektedir. Bu durum karşısında usul hükümlerine aykırı olarak davaya devam olunması ve sonuçlandırılması doğru görülmediğinden kararın bu yönden davalı yararına bozulması gerekmiştir." şeklinde kararlar vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.