İsim Değişikliği Davası Dilekçe Örneği

ADANA NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE

DAVACILAR            : isim soy isim TC No
  adres : 
DAVALI                    : Nüfus Müdürlüğü
KONU                        : Adın değiştirilmesi istemidir.
AÇIKLAMALAR      :

1- ...İli, .....İlçesi, .....Mahallesi, .....Cilt No, ......Aile Sra No ve .....Sıra No da kayıtlı olan ....isminin  .........olarak değiştirmek istemekteyiz.

2-Adım nüfus kayıtlarında ....olarak kayıtlı olsa da, gerek yaşadığım çevremde ve gerekse tüm aile ve arkadaş ortamında adım .......olarak bilinmekte ve bu şekilde hitap edilmektedir.  Tüm çevrem tarafından adım .......olarak bilinmektedir.

3-...olan ismimi küçüklüğümden beri alay konusu olması nedeni ile kullanmamaktayım. ...olan adım ile bazen arkadaşlarım, özellikle erkek olanlar, bazen de içinde bulunduğum çevrelerde alay konu yapılmaktadır. Adımın ...olması ve .....de Muğla İlinin ilçesi olmasından dolayı sürekli “sana otobüs ile gelelim mi, yol parası kaç lira” gibi ve buna benzer bazen de daha aşağılayıcı bir şekilde söylemlerle karşı karşıya kalmaktayım.

Yasal Nedenler : MK,HMK Ve İlgili Mevzuat

Deliller              : Nüfus kaydı, tanık anlatımları ve yasal her türlü delil,
Tanıklarımız:
1-     .............
                                                                                             .
2-     .............: .

Sonuç              : Belirttiğim nedenlerle haklı davamın kabulüne ve ....olan ismimin ........olarak değiştirilmesine ve bu şekilde nüfusa kayıt edilmesine karar verilmesini arz ederim.                    
                                                                                                                      davacı  .........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.