Örnek No 2 İcra Emri (Eski 54)

Taşınır teslimine veya taşınmaz tahliye veya teslimine ilişkin icra emri, bu konularda yetkili mercilerden alınmış olan kararların icra organları eliyle yerine getirilmesi için, icra müdürlüğü tarafından hazırlanarak borçluya gönderilen icra emridir. Bu icra emri ile borçluya Yedi (7) gün içinde taşınır veya taşınmazı tahliye veya teslim etmesi ihtar olunur. İhtarı yerine getirmez ise kararın zorla yerine getirileceği de ihtar olunur. Bu tür takiplerde kullanılabilecek Örnek no 2 (eski örnek no:54) örneği aşağıda kullanımınıza sunulmaktadır.

           
T.C.
....... İcra Dairesi
Dosya No : ../…Esas
                                              
Örnek No:2
TAŞINIR TESLİMİNE VEYA
TAŞINMAZ TAHLİYE VEYA TESLİMİNE İLİŞKİN
İCRA EMRİ

1-Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı,  soyadı ve yerleşim yerindeki adresi; alacaklı yabancı ülkede oturuyorsa Türkiye’de göstereceği yerleşim yerindeki adresi 



2- Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin adı, soyadı ve yerleşim yerindeki adresi, alacaklı tarafından biliniyorsa vergi kimlik numarası

3- İlamı veren mahkeme ve ilam tarih ve numarası

4- Talebin neden ibaret olduğu

         
                                  Yukarıda yazılı ................. iş bu icra emrinin tebliği tarihinden itibaren (7) gün içinde (tahliye) ve teslim etmeniz; bu müddet içinde (tahliye) ve teslim etmezseniz icra mahkemesinden veya yargılamanın yenilenmesi yolu ile ait olduğu mahkemeden yahut Yargıtay’dan icranın geri bırakılmasına dair bir karar getirmezseniz İcra İflas Kanununun 24 ve 26’ncı maddeleri gereğince ilâm hükmünün zorla icra olunacağı, (teslimi emredilen mal yedinizde bulunmazsa, ilâmda yazılı değerinin, taşınır malın değeri ilâmda yazılı olmadığı halde veya ihtilaf halinde, icra müdürü tarafından haczin yapıldığı tarihteki rayice göre takdir olunan değerinin alınacağı, bu değer de ödenmediği takdirde ayrıca icra emri tebliğine gerek kalmaksızın haciz yolu ile icra olunacağı) ihtar olunur.                                                           
(İİK m.24, 26)
Tarih
İcra Müdürü
Mühür ve İmza




1 yorum:

  1. Şablon içinde göstereniz güzel olmuş iyi bir çalışma teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.