Örnek 14 Tahliye Emri

Örnek 14 Tahliye emri, kira süresinin dolamasında rağmen taşınmazı tahliye etmeyen kiracı aleyhine açılan takiplerde kiracıya gönderilmesi gereken örnektir. Bu tahliye emri ile birlikte kiracıya, tahliye emrinin tebliğinden itibaren 15 gün içinde kiralananı boşaltması ve teslim etmesi ihtar olunur. Aksine hareket ederse kararın zorla yerine getirileceği de ihtar olunur. Ayrıca bu tebliğ ile birlikte kiracıya bir itirazı varsa bunu 7 GÜN içinde icra dairesine bildirmesi de ihtar olunur.

T.C.
....... İcra Dairesi
Dosya No : ……../……. Esas
Örnek No:14
(Eski Örnek No:56)

YAZILI SÖZLEŞME İLE KİRALANAN TAŞINMAZIN KİRA SÜRESİNİN 
BİTMESİ DURUMUNDA TAHLİYE EMRİ

1-    Kiralayanın ve varsa temsilcisinin adı soyadı, yerleşim yerindeki adresi
2- Kiracının ve varsa temsilcisinin adı soyadı ve yerleşim yerindeki adresi
3- Tahliyesi istenen taşınmazın nevi ve mevkii 
4-Sözleşme ve tarihi
      Üç numaralı bentte yazılı kira süresi bitmiş olan taşınmaz işbu tahliye emrinin tebliği tarihinden itibaren (15) gün içinde tahliye ve teslim etmeniz; kiranın yenilendiğine veya uzatıldığına dair bir itirazınız varsa (7) gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine bildirmeniz; müddeti içinde itiraz etmez veya kendiliğinizden tahliye etmezseniz icraen çıkarılacağınız; itirazınız kaldırılırsa İcra ve İflâs Kanununun 273 üncü maddesi gereğince zorla tahliye olunacağınız ihtar olunur.


             (İİK m.272.273)
Tarih
İcra Müdürü
Mühür ve İmza


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.