İşçinin İşverene Göndereceği İhtarname Örneği

İŞÇİNİN İŞVERENE GÖNDERECEĞİ FESİH İHTARNAME ÖRNEĞİ

……………… . NOTERLİĞİ’NE
İHTAR EDEN       : ………………
MUHATAP           : ……………………………
KONU                  : işyerinizde ki alacak haklarımın tarafıma ödenmesine; aksi halde uğranılan zararın tazmini amacıyla gerekli yasal yollara başvurulacağına dair ihtardır.

Sayın Muhatap;

İş yerinizde .../.../........ – .../.../......., tarihleri arasında çalışmış bulunmaktayım. İşe başlangıç tarihi itibariyle …bölümünde çalıştım.
Tarafınızca çalışma şartlarım sürekli ağırlaştırılmış ve onayım aranmaksızın iş koşullarımda değişikliklere gidilmiştir.(Bu Kısma fesih nedeni yazılacaktır. ) Bu nedenlerle  .../.../....... tarihinde işimden ayrılmak zorunda kaldım. Bu sebeplerle; çalışmış olduğum sürece hak etmiş olduğum bütün alacaklarımın (kıdem tazminatı, fazla mesai, hafta tatili çalışmaları, bayram ve resmi tatil çalışmaları ve sair tüm haklarım) tarafıma ödenmesini talep ederim.

7 iş günü içerisinde herhangi bir ödeme yapmadığınız takdirde yasal yollara başvurulacağını, tarafımdan yapılacak masraf ile sair yargılama ücretlerin tarafımızdan talep edileceğini her türlü yasal haklarım ve muaccel olmayan alacak haklarım saklı kalmak kaydıyla ihtaren bildiririz.


Sayın Noter,

Üç nüsha ve bir sayfadan oluşan işbu ihbarnamenin bir örneğinin eki ile birlikte karşı tarafa tebliğini,bir örneğini daireniz uhdesinde saklanmasını ve onaylanmış bir örneğinin tarafıma verilmesini arz ve talep ederim. … .../.../…


İhtar Eden
Adı ve Soyadı
İmza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.