İcra Dosyası Alacaklı Borçlu Anlaşma Protokol

PROTOKOL
Bir tarafta borçlu .......... TC …… nolu  (bundan sonra borçlu olarak anılacaktır.) İle diğer tarafta  ..............  (Bundan sonra alacaklı olarak anılacaktır.) olmak üzere taraflar aşağıdaki şartlarda borcun ödenmesi konusunda karşılıklı anlaşma sağlamışlardır.
1-      Borçlunun, alacaklı olan firmaya toplam icra borcunun 240.000,00-TL olduğu konusunda taraflar mutabık kalmışlardır. (icra masrafları ve icra vekalet ücreti bu ücrete dahil değildir.) Buna göre borçlu kendi hakkında açılan ve aşağıda dosya numaraları bildirilen 5 adet icra takip dosyasından itirazını geri çekecek ve Toplam icra alacağı 240.000,00 TL olacak şekilde aleyhine icra takibine devam edilmesine muvafakat edecek ve itiraz etmeyecektir.
2-      Borçlunun kısmi ödeme yapması halinde, borçlunun ödemiş olduğu bedel kadar kendisine ya da kendisinin göstereceği bir kişiye rehin hakkı devir edilecektir. Borçlu tarafından borcun 1/3’i ödendiğinde ... İcra Müdürlüğünün 2015/...Esas ve 2015/...Esas sayılı dosyalarının konusunu oluşturan araçlar üzerindeki rehin hakkı borçlu ya da onun göstereceği kişi üzerine devir edilecektir. Borçlu tarafından bakiye borcun 1/2’si ödendiğinde ...... İcra Müdürlüğünün 2015/...Esas sayılı ve 2015/...Esas sayılı dosyalarının konusunu oluşturan araçlar üzerindeki rehin hakkı borçlu ya da onun göstereceği kişi üzerine devir edilecektir. Bakiye borcun tamamı ödendiğinde ise ...... İcra Müdürlüğünün 2015/... Esas sayılı takip dosyasının konusunu oluşturan araç üzerindeki rehin hakkı borçlu ya da onun göstereceği kişi üzerine devir edilecektir.
3-      Borçlu, kendi aleyhine açılan ..... İcra Müdürlüğünün 2015/...Esas sayılı, 2015/...Esas sayılı, 2015/...esas sayılı, 2015/...esas sayılı ve 2015/...esas sayılı icra dosyalarından yapmış olduğu vaki itirazından vazgeçecek ve takibin kendi aleyhine devam etmesine muvafakat edecektir.
4-      Alacaklı bu şekilde borçlu aleyhine protokol konusu bu beş dosya üzerinden icra takibine devam ederek rehinli araçların satışını talep edecek ve satış bedeli üzerinden alacağını tahsil cihetine gidecektir. Haricen ödeme yapılması halinde ise (2)’nci maddedeki hükümler uygulanacaktır.
5-      Rehinli araçların nerede olduğunun tespiti, araçların haciz işlemi ve satış işleminin uygulanmasına elverişli bir yere nakil edilmesi konusunda borçlu alacaklıya yer gösterecek ve yardım edecektir.
6-      Alacaklının bu şekilde alacağını tahsil edememesi ya da borçlu tarafından protokole aykırı davranılması halinde tüm icra dosyalarından borçlu aleyhine takiplere devam edilecektir.
7-      Alacaklı bu şekilde alacağını tahsil ettikten sonra borçludan bu takip dosyalarının konusunu oluşturan borç ile ilgili olarak bir daha başkaca bir talepte bulunamayacak ve borçluyu ibra edecektir. Taraflar arasında mutabık kalınan toplam 240.000,00-TL rehin borcu ve icra masrafları ve icra vekalet ücreti ödendikten sonra, bu protokol konusu borç nedeni ile açılan tüm takipler için borçluya ibraname verilecektir.

borçlu                                                                                                         Alacaklı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.