Tür Değişikliği Sözleşmesi

Şahıs Firmasının Limitet Şirkete Dönüşmesinde Hazırlanacak Şirket Sözleşmesi

KURULUŞ:
Madde 1-
……  TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ'nün  ….. sicil numarasında kayıtlı ve  …………….  Mersis numarası ile kayıtlı   ……………………. Unvanlı şahıs işletmesi Türk Ticaret Kanunu'nun 180 ila 193 üncü maddelerine göre tür değiştirmesi suretiyle; aşağıda, adları, soyadları, yerleşim yerleri ve uyrukları yazılı kurucular arasında bir LİMİTED ŞİRKET kurulmuştur.
*Yukarıdaki …. Olan kısımlara şahıs firmasının bilgileri yazılacaktır.

Kurucunun
Adı ve Soyadı      :
Yerleşim Yeri      :
Uyruğu                :
Kimlik No            :
ŞİRKETİN UNVANI:
Madde 2-
Şirketin unvanı  ………………………  ŞİRKETİ dir.
*Bu kısma yeni kurulacak şirketinizin unvanı yazılacaktır.
AMAÇ VE KONU:
Madde 3-
Şirketin amaç ve konusu başlıca şunlardır.
*Bu kısma amaç ve konuda açıklaması yazılacaktır.
ŞİRKETİN MERKEZİ:
Madde 4-
Şirketin merkezi … ili …ilçesidir.
Adresi …………………../ 'dir.
Adres değişikliğinde yeni adres, Ticaret Siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.
SÜRE:
Madde 5-
Şirketin süresi sınırsız olarak belirlenmiştir. Bu süre şirket sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.
SERMAYE:
Madde 6-
Şirketin sermayesi ……….. Türk Lirası değerindedir. Bu sermaye, her biri …………… Türk Lirası değerinde …. paya ayrılmıştır.
Bundan  ….. paya karşılık  …………. Türk Lirası, ………….. (Ortağın adı ve soyadı yazılacak.)
tarafından tamamı taahhüt edilmiştir. Taahhüt edilen sermayenin ……… TL’lik kısmı Türk Ticaret Kanununun 180 ila 193 üncü maddelerine göre tür değiştiren (Şahıs işletmesini unvanı yazılacak) işletmesinin özvarlığından karşılanmıştır. Sermayenin ödendiği ve özvarlığın miktarı; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına kayıtlı … sicil numaralı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ……….. tarafından düzenlenen …/…/…tarihli ve …… sayılı  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Raporu ile tespit edilmiştir.
*Nakit olarak konulan sermaye var ise aşağıdaki metinde bu maddeye eklenmelidir.
Sermayenin ………. TL’lik kısmı ortaklar tarafından nakit olarak taahhüt edilmiş olup, nakit kısmın  ¼ ü tescil tarihinden önce ödenmiş olup geri kalan ¾ ü tescil tarihinden itibaren en geç yirmi dört ay içinde ödenecektir. 
*Limited şirketler için her bir payın değeri 25 TL ve katları şeklinde olmalıdır.
İLAN:
Madde 7-
Şirkete ait ilanlar Türk Ticaret Kanununun 35’inci maddesinin 4’üncü fıkrası saklı kalmak kaydı ile şirket merkezinin bulunduğu yerde en az bir gazete de ve Ticaret Sicili Gazetesinde en az ONBEŞ gün evvel ilan edilir.
ŞİRKETİN İDARESİ:
Madde 8-
Şirketin işleri ve işlemleri genel kurul tarafından seçilecek bir veya birkaç müdür tarafından yürütülür.
Aksi Karar Alınana Kadar *********** T.C. Kimlik No'lu  …………….. adresinde ikamet eden ……………..  ………….  Şirket Müdürü olarak seçilmiştir.
Yetki Şekli : Münferiden Temsile Yetkilidir.
TEMSİL:
Madde 9-
Şirketi müdürler temsil ederler. Şirketi ilzam edecek imzalar genel kurul tarafından tespit, tescil ve ilan olunur.
Şirketimizi bilumum Resmi ve Hususi Daire ve Müesseselerde, Birliklerde, Kurumlarda, Tapu Sicil muhafızlığında, Belediyelerde, Sosyal Sigortalar Kurumunda, Ticaret ve Sanayi Odalarında, Bölge Ticaret ve Sanayi Müdürlüklerinde, Sağlık Bakanlığında, İl Sağlık Müdürlüklerinde, Hakiki ve Hükmi Şahıslar nezdinde, her sıfatla temsile,şirket adına bilumum gayrimenkul ve menkul malları almaya, satmaya, kiraya vermeye, kiralamaya, ipotek etmeye, ipoteği vermeye, Şirket adına bilumum bankalara hesap açmaya, açılmış ve açılacak olan hesaplardan dilediği miktarda para çekmeye ve yatırmaya, şirketimiz adına havale etmeye ve gelen havaleleri almaya, şirketi gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında her sıfatla temsile, vekil tutmaya, azil etmeye, şirketi her türlü taahhüt altına sokmaya şirket müdürü olarak seçilen,  **************  şirket unvanı altına koyacağı MÜNFERİT imzası ile aksi karar alınıncaya kadar  temsil ve ilzama yetkilidir.
HESAP DÖNEMİ:
Madde 10-
Şirket hesap yılı Ocak ayının birinci gününden başlar ve Aralık ayının otuz birinci günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin Aralık ayının otuz birinci günü sona erer.
KARIN DAĞITIMI:
Madde 11-
Şirketin net dönem karı yapılmış her çeşit masrafların çıkarılmasından sonra kalan miktardır. Net dönem kârından her yıl %5 genel kanuni yedek akçe ayrılır; kalan miktar, genel kurul kararı ile pay sahiplerine kar payı olarak dağıtılır. Kar payı, esas sermaye payının itibari değerine, yerine getirilen ek ödeme yükümlülüğünün tutarı eklenmek suretiyle oluşacak toplam miktara oranla hesaplanır.
YEDEK AKÇE:
Madde 12-
Genel kanuni yedek akçe ödenmiş sermayenin %20 sine ulaşıncaya kadar ayrılır. Bu miktarın azalması halinde yeniden genel kanuni yedek akçe ayrılmaya devam olunur. Genel kanuni yedek akçe ile bu sözleşme hükümlerine göre ayrılması gereken miktar net dönem karından ayrılmadıkça pay sahiplerine kar dağıtılamaz.
KANUNİ HÜKÜMLER:
Madde 13-
Bu ana sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanununun hükümleri uygulanır.
İşletme Adına Yetkili Kişi/Kişiler
1. *************


*Not : Kırmızı yazı ile yazılmış olan yerler sizleri bilgilendirmek için yazılmıştır. Bu bölümleri sözleşmeden silmeyi unutmayınız. Sözleşmenin kullanılmasından doğacak zararlardan dolayı www.adliyesaray,.net sitesinin ve hukukiyardimlasma.blogspot.com.tr bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.