Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Örneği

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi

Bir taraftan ...ili, ...İlçesi, .... Mahallesinde kain imarın 21k1 pafta ...ada,...nolu parselini teşkil eden taşınmazın malikleri ......, ......ve .........ile diğer taraftan müteahhit …………………. arasında aşağıdaki şartlarla bir inşaat sözleşmesi yapılmıştır. Bu Sözleşmede taraflardan taşınmaz malikleri (Mal sahibi) ve müteahhitler (Müteahhit) olarak anılacaklardır.

1- Konu:
Sözleşmenin konusu, imarın ...ili ...İlçesi ...mah. 21K1 pafta ...ada ...nolu parselinde mevcut arsa üzerine 1 bodrum 1 zemin ve 7 kattan oluşan zemin hariç 14 daireli  yeni bir binanın  müteahhit tarafından inşasıdır.
2- Yer Teslimi:
Taşınmaz müteahhide mal sahibi tarafından boş olarak teslim edilecektir.
3- İnşaatın Niteliği:
İnşaat, bu Sözleşmeye ve onun ayrılmaz bir parçası olan ekli teknik şartname esaslarına göre yapılacaktır.
4- Binanın Bölüşülmesi:
Yapılacak bina mal sahibi ve müteahhit arasında %36 mal sahiplerine verilecek şekilde aşağıda belirtilen şekilde bölüşülecektir.
... ... ... 6. kat 12 noya isabet edecek olan GKB cepheli dairenin tamamı ile  .. kat  ... noya iasebet edecek olan dairenin ½  si
... ... ... kat ... noya iasabet edecek olan dairenin tamamı ile ..  kat  ... noya iasebet edecek olan dairenin ½  si
... ... ... kat   ... noya  ve ... kat .... noya isabet edecek olan iki dairenin tamamı
Müteahhite ise kalan daireler
5- Giderler:
İnşaat için gerekli her çeşit malzeme bedelleri, işçilik ücretleri, proje giderleri, sigorta primleri ve cezalar, vekâlet,sözleşme ve tapu giderleri, cins tashihi ile kat irtifak ve mülkiyeti tesisi giderleri ve arsa ve bina ile ilgili her çeşit vergi, resim ve harçlar,  müteahhide aittir.
6- Müteahhide ait bağımsız bölümlerin satışları:
Müteaahhite düşecek bağımsız bölümlerin satışına izin verilmesi şu şekilde olacaktır. Cins tashihinin yapılmasından ve kat irtifakının kurulması ile betonarmenin bitiminde 3 dairenin, komple boyanın bitiminde 5 dairenin genel iskan alınıp kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesinden sonra da kalan 1 dairenin satışına mal sahipleri muvafakat edip müteaahite vekalet vereceklerdir.
7- Başkasına devir yasağı:
Müteahhit aldığı işi başkasına devredemez; vekâleten de olsa başkasına yaptıramaz. Aksi halde mal sahibi Sözleşmeyi feshe yetkilidir.
8- İşin Teslimi:
Müteahhit temel üstü ruhsat alımından itibaren en geç 18.ay içerisinde yapı kullanma izinleri alınıp kat irtifaklarının kat mülkiyetine çevrilme işlemi yapılmış olarak işi bitirmeye ve mal sahibine teslime mecburdur.
9- Eksik ve Kusurlu İşler:
Yapılacak binadaki eksik ve kusurlu işlerden dolayı müteahhit sorumludur. Mal sahibine kalan bağımsız bölümlerle ortak yerlerde, işin teslimi veya kabulünden sonra çıkacak eksik ve kusurlu işler bunlar hemen ihbar edilmemiş olsa bile, müteahhit bunların bedelsiz olarak tamamlayacak veya düzeltecektir. Müteahhidin sattığı bağımsız bölümlerin alıcıları tarafından eksik ve kusurlu işlerden veya satış ile ilgili her çeşit uyuşmazlıklardan dolayı mal sahibine yöneltilecek bütün iddialardan müteahhit sorumludur. Mal sahibi aleyhine bu nedenle açılacak davalarda da müteaahit sorumludur.
10-Geç teslim
Müteahhit 8 inci maddede gösterilen günde ve şekilde işi bitirip teslim edemediği takdirde kira yoksunluğu olarak mal sahiplerine her daire ve her ay için 500 er.-TL (BeşyüzerTürk Lirası) gecikme tazminatı vermeye mecburdur. Bu gecikme üç ayı geçtiği takdirde mal sahibi, sözleşmeyi feshederek yoksun kaldığı gerçek kira karşılığını ve diğer zarar ve ziyanını istemek ve ayrıca eksik ve kusurlu işleri müteahhit hesabına tamamlattırmak ve düzeltmek hakkına sahiptir.Müteahhit inşaatın herhangi bir aşamasında işi bırakıp terketmesi durumunda veya teslim süresini 3 aydan fazla geciktirmesi halinde sözleşme kendiliğinden fesholur. Müteahhidin o ana kadar yaptığı işler de dahil hiçbir şekilde ücret, bedel vb bir hak ve talebi olmayaktır. Mal sahipleri işi kendilerini bitirebileceği gibi bir başkasıyla anlaşma yapabilecektir.
11- İnşaat Sırasında Kontrol:
Mimari proje ile betonarme, kalorifer, elektrik, havagazı ve su tesisat projelerinin birer ozalit kopyesi mal sahibine verilecektir. Mal sahibi bir fen adamı eli ile inşaatın sözleşme ve teknik şartname ile projelere uygun yapılıp yapılmadığını her zaman kontrol ettirebilir. Aykırı olan hususları müteahhit derhal uygun hale getirmeğe, yanlışlıkları düzeltmeğe ve malzemeyi değiştirmeğe mecburdur.
12- Diğer bazı şartlar:
 Apartmanın girişine reklam, ilân ve camekan gibi tesisler konulmayacaktır. Yönetim Planı tarafların ittifakıyla yapılacak ve bu plan düzenlenmeden satış yapılmayacak ve alıcıların planı kabulleri müteahhitçe sağlanacaktır. Kapıcı tarafların ittifakıyla tutulacaktır.
13- Özel Vekâlet:
İnşaat dolayısıyla İmar Müdürlüğüne, Fen İşleri Müdürlüğüne, Elektrik ve Su vb  İşletme ve kurumlara, cins tashihi ve kat irtifakının kurulması ile sınırlı olarak Tapu Sicil Müdürlüğüne yapılması gerekli müracaatlar için mal sahibi, müteahhide özel bir vekâlet verecektir.
14- Tebligat adresi:
Mal sahibinin adresi …………………………. ve müteahhidin adresi …………………………. dir.
15- Uyuşmazlıkların çözümlenmesi:
Uyuşmazlık halinde Adana  Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.
Bu sözleşme …/…/…… gününde akdedilmiştir.

TEKNİK ŞARTNAME
1- Bina, arsanın azami inşaat sahası ve kanuni çıkma haklarından yararlanmak suretiyle yapılacaktır ve betonarme, karkas, doğalgazlı, asansörlü ve hidroforlu olacak her daireye güneş enerjisi tesisatı çekilecektir..
2- Bina taşıyıcı sistemi, betonarme karkas olarak Bayındırlık Bakanlığının teknik ve statik şartnamelerine uyularak hesap ve inşa edilecektir. İnşaatın beton kısımlarında mevzuata uygun betonlar kullanılacaktır.
3- İç ve dış duvarlar ısı yönetmeliği başta olmak üzere mevzuata uygun gaz beton ve/veya tulalarla örülecektir. Bütün sıvalar alçı ve çimento takviyeli harçla yapılacaktır.
4- Odaların Döşemeleri ıslak zeminler ve koridor 1. kalite en az 40x40 ölçekli seramikten, bu yerler harici ise 1. sınıf parke olacaktır.
5- Doğalgaz tesisatı tüm dairelere çekilecektir.
6- Binada sıhhi tesisat projesine göre hesaplı su deposu ve hidrofor tesisatı olacak ve her bağımsız bölümün  ayrı bir su sayacı takılı olarak bulunacaktır.
7- Pis su boruları bina dışına çıkıncaya kadar gereğine göre galvanizli boru veya pvc pimaş olacaktır. Mutfak, banyo ve WC iyice izole edilecek WC boruları aynen çatı dışına kadar hava borusu olarak uzatılacaktır.Çamaşı makinası için sıcak ve soğuk musluklar ile tahliye gideri yapılacaktır.
8- Bütün sıhhi tesisat armatürleri 1.sınıf olacaktır.
9- Merdiven basamakları kaliteli mermerden yapılacaktır.
10- Apartman girişinde döşeme ve duvar kaplaması uygun renkte tabii mermer olacaktır.
11- Merdiven boşluğunda duvarlar dyo cinsi boya veya yağlı boya olacaktır.
12- Merdiven korkulukları alüminyum veya paslanmaz krom  yapılacaktır.
13- Normal katlarda pencere doğramaları birinci sınıf Pimapen marka çift cam doğrama olacaktır. Zemin katta ön cephe doğramaları alüminyum profil madeni doğrama olacaktır. Pencere denizlikleri mermer olacaktır.
14- Kapı kasaları birinci sınıf amerikan panel kapı, bağımsız bölümlerin giriş kapıları çift emniyetli çelikkapı olacaktır.
15- Cam kalınlıkları en az 4 mm. olacak, boşluk ebadına göre kalınlıklar tayin edilecektir. Kapı ve pencere camları çift cam olacaktır.
16- Bina ön cephesi brüt beton veya mermer kaplama, yan ve arka cepheler gereğine göre brüt beton veya çimento serpme olacaktır. Brüt beton yüzeyler akrilik esaslı boya ile boyanacaktır.
17-Dairelerde bütün duvarlar alçı saten yapılacaktır. Dairelerin salonları ve odaları uygun renk italyan yağlı boya yapılacaktır. Tavanların kenarlarında alçıpan ve kartonpiyer çalışılacaktır.
18- Duş-W.C. lerde duvarlar tavana kadar karo fayans kaplama olacak, sığdığı takdirde bir adet duş teknesi ve borulu banyo bataryası, yerine uygun ebatta birinci sınıf beyaz fayans lavabo, iki adet lavabo musluğu, beyaz fayans etajer, ayna, alafranga beyaz fayans helâ taşı, klozet kapağı otomatik rezervuar, tahrat musluğu, beyaz fayans gömme kâğıtlık, beyaz fayans sabunluk, askılık ve topraklı monofaze piriz bulunacaktır.
19- Mutfakta tezgah üzeri dört sıra ve fırın yeri ayni yükseklikte karo fayans kaplama, bir metrelik tek gözlü çelik eviyeli tezgâh, üzerine eviye bataryası, tezgâh üzerine ayni cins çelik dolap, fırın üzerine aspiratör takılacak ve iki adet topraklı monofaze priz bulunacaktır.
20- Her daireye yeteri kadar dahili televizyon anteni uydu ve kablolu TV bağlantısı, telefon ve elektrik tesisatı yapılacak, her odada da bir telefon ve monofaze elektrik prizi bulunacaktır. Dairelerden kapıcıyı çağırmak için tesisat, görüntülü diafon tesisatı ve sokak kapısına zil yapılacaktır. Bütün elektrik sigorta tabloları saç kutu içinde olacaktır.
21- Dairelerde mutfaklara uygun boy otomat takılacaktır. Ocaklara bağlanmak için doğalgaz tesisatı yapılacaktır.Mutfak dolapları hazır mutfak MDF lamdan yapılacak aynı malzemeden vestiyer ve dolabı yapılacktır.
22- Daire kapılarına gömme kilit, uygun tokmak ve dürbün konacaktır.
23- Apartman girişinde bağımsız bölüm sayısı kadar çelik veya formika gömme posta kutusu yapılacak, ayrıca baş tarafa camekanlı bir ilân yeri konacaktır.
24- Binaya konacak asansör 4 kişilik emniyet kapılı 1. kalite asansör olacaktır.
25-Binanın çatısında izolasyon olacakktır.
26- Bütün malzeme ve işçilikler birinci sınıfı olacaktır.

Bu teknik şartname taraflar arasında akdedilen …/…/…… günlü inşaat sözleşmesine ek olarak düzenlenip imza altına alınmıştır. ../…/…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.