Reklam Kuruluna Şikayet Dilekçesi

REKLAM KURULU BAŞKANLIĞI’NA
ANKARA
Şikayet Eden     : Tüketicinin Adı, Soyadı, TC  kimlik numarası ve adresi
Şikayet Edilen : Şikayet edilen kişi ya da kurum kim ise onun adı soyadı ya da unvanı ile adresi yazılacak
Şikayet Konusu                : Reklamların kamu düzenine, gerçeğe, genel ahlaka, kişilik haklarına uygun olmaması gibi sebeplerden hangisi var ise o yazılmalıdır.
Olaylar                                : Bu kısma şikayet edilen reklamın tarihi saati, televizyonda ise kanalı ve programı, gazete de ise sayısı veya başka bir reklam aracında ise onun tespitine yarayacak bilgilerin yazılması gereklidir. Örnek olarak aşağıdaki şekilde yazılabilir
“…/…/… tarihinde saat … ‘da …. TV kanalında/radyo kanalında/gazetede ya da diğer araçlarda yayınlanan … ile ilgili reklamı izlemiş/okumuş/görmüş bulunmaktayım. Yapılan reklam reklam yasaları ilkelerine aykırıdır. ….. nedenlerden dolayı yayınlanan reklam usul ve yasaya aykırıdır.
Sonuç                   : Belirtmiş olduğum reklam incelenerek, yayınlanan reklamın durudurulması ya da kaldırılmasına, engellenmesine, düzeltilmesine, ve sorumluların cezalandırılmalarına karar verilmesini saygılarım ile arz ederim.

                                                                                                                                              Ad Soyad ve İmza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz başarılı bir şekilde yöneticilerimize iletilmiştir. Denetimden geçtikten sonra en kısa sürede ilgili yazımızın altında görüntüleyebilirsiniz.